DE LESDAGEN

 

Is het mogelijk om dag 1 te volgen in 2018 en dag 2 in 2019?

Ja dat is mogelijk, Wij zijn hierin zeer flexibel. Je hoeft dag 1 en dag 2 niet in dezelfde groep te volgen. Belangrijk is dat je ultimo 2019 de opleiding PT (alle 12 effectieve uren) hebt afgerond.

 

Kan ik eerst dag 2 volgen en daarna dag 1?

Nee. Dit is vanwege de opbouw van het programma niet mogelijk. Wel bieden wij maximale flexibiliteit voor wanneer je de beide dagen volgt.

 

Ik zie nu nog geen data online voor 2019. Wanneer publiceren jullie die?

Deze data zetten wij medio najaar 2018 online op deze website. Hou de website dus goed in de gaten. Ook kun je bij het inschrijven aangeven dat je op de hoogte gebracht wilt worden voor nieuwe data zodra die beschikbaar zijn.

 

Kan ik een optie voor deelname krijgen?

Ja dat kan, we spreken dan samen af tot wanneer de optie duurt.

 

Is het mogelijk om slechts 1 van de 2 dagen van de opleiding PT te volgen?

Nee. De FFP verstrekt de punten slechts per volledig gevolgd programma bij 1 aanbieder.

ANDERE VRAGEN

 

Ik ben ook SEH gecertificeerd. Kan ik met het PT programma ook SEH PE B punten krijgen?

Dat is niet nodig. Als je FFP-er bent én voldoet aan de 14 PE punten in de categorie K&A dan krijg je van de SEH 6 PE B punten. Dit hebben de SEH en FFP gezamenlijk afgesproken.

 

Organiseren jullie ook incompany opleidingen PT?

Ja. Als je interesse hebt hiervoor neem dan gerust contact met ons op.

 

Kan ik RB punten krijgen voor het PT programma?

Ja. De RB heeft 12 punten niet-fiscaal toegekend aan het PT programma.

 

Is de genoemde prijs inclusief alle kosten?

Ja. Dit is een all in prijs vrij van btw. Van dit totale bedrag dragen wij €115 af aan de FFP voor de verwerking van de PT PE punten. Er zijn geen verborgen kosten zoals arrangementskosten, lunchkosten, parkeerkosten of materiaalkosten.

 

Hoe kan ik meer informatie over de opleiding PT en/of de PE systematiek van de FFP krijgen?

Als je de behoefte hebt aan aanvullende informatie, neem dan even contact met ons op.

 

DE INHOUD VAN DE OPLEIDING PT

 

Is het FFP PT programma een vaardigheden programma?

Nee. De opleiding PT heeft geen ‘zuiver’ vaardighedenprogramma. De FFP heeft bepaald dat het trainen van competenties centraal moet staan. Dit houdt in dat vakkennis, attitude en vaardigheden gezamenlijk en gelijktijdig worden getraind.

 

Welke vakinhoudelijke onderwerpen komen bij jullie ter sprake tijdens de opleiding PT?

De vakinhoud die (in het kader van het trainen van competenties) wordt behandeld strekt zich uit over de volle breedte van financiële planning.

 

Ik volg elders al een opleiding waarin vaardigheden worden behandeld. Kan ik dan (gedeeltelijk) vrijstelling/punten krijgen voor het PT programma?

Nee. Er worden uitsluitend punten toegekend aan opleidingsactiviteiten in het kader van PT waarvoor accreditatie door de FFP is verleend.

 

Uit wat er bij een ander opleidingsinstituut op de website staat lijkt het dat de opleiding PT vooral om vakinhoud draait en dat er actualiteiten worden besproken. Klopt dit?

Nee. Tot nu toe (19 maart 2019) zijn wij het (eerste en) enige opleidingsinstituut dat accreditatie voor de opleiding PT heeft gekregen. De FFP heeft aangegeven streng toe te zien op de programma’s van de opleidingsinstituten. Het trainen van competenties (zie hierboven) en dus niet de behandeling van vakinhoud staat centraal. Voor vakinhoud is immers het eigen onderdeel Kennis & Actualiteit in het leven geroepen.

  

Ik heb in het verleden veel sales trainingen gehad, daar werden met name trucjes aangeleerd. Hoe is jullie werkwijze?

Bij ons staat ‘authenticiteit’ centraal, Daar horen geen trucjes bij. Wij dragen om die reden in een bepaalde casus can ook meerdere oplossingen aan waarbij je voor jouw praktijk kiest wat het beste past. Onze opleiding PT kent een positieve sfeer, is concreet en puur op de praktijk gericht (inbreng van eigen casuïstiek wordt aangemoedigd).

 

FAQ Private Life Planning

Heb je nog vragen? 

Neem contact met ons op, dan beantwoorden we jouw andere vragen ook!