Opleiding Profiling met het Enneagram

Hoe zou het zijn als je in één enkel gesprek via vraagstelling en de wijze waarop je gesprekspartner zich uit, je zou kunnen achterhalen wat zijn bewuste en onbewuste mentale en emotionele drijfveren zijn? Die drijfveren die hem van binnenuit aansturen om de dingen te doen zoals hij die doet. En stel dat je tegelijkertijd zou kunnen vaststellen wat de sterke en zwakke punten, de angsten, de beperkende patronen en waarden van die ander zijn? En dat je kan inschatten hoe die ander zich zal gedragen in allerlei uiteenlopende situaties?

Dat kan!

Met het Enneagram kunnen we menselijk gedrag en persoonlijkheid profileren en herleiden tot een 9-tal basistypen (met varianten). Deze profielen laten zien hoe iemand in het leven staat, en kunnen bijvoorbeeld worden ingezet bij relatiebeheer, advisering, leidinggeven, coachen, counselling, onderhandeling en mediation.

Profiling met het Enneagram
 • VOOR WIE

  Deze 2-daagse opleiding in ‘personality profiling’ is bedoeld voor diegenen die veel met mensen omgaan en de wens hebben om op een uiterst efficiënte en doelgerichte manier een dieper inzicht in zichzelf, de ander en/of de onderlinge relatie te krijgen.

 • WERKVORMEN

  Tijdens de bijeenkomsten wordt er gewerkt met demonstraties, presentaties, rollenspellen en invuloefeningen. De opleiding heeft een degelijke theoretische onderbouwing en is vooral praktisch ingestoken (‘action learning’). De twee bijeenkomsten liggen ongeveer drie tot vier weken uit elkaar, zodat er voldoende kan worden geoefend.

 • UITGEBREIDE READER

  Tijdens de opleiding wordt er gebruik gemaakt van een omvangrijke reader. Deze bevat naast een zeer uitgebreide beschrijving van het Enneagram ook een relatiegids (de interactie van de negen typen met elkaar) en materiaal om in de praktijk mee te werken.

 • AANDACHTSGEBIEDEN OPLEIDING ENNEAGRAM

  De theoretische en wetenschappelijke basis, kenmerken, vorm en werking van het Enneagram, personality profiling, typebepaling, onderlinge verhoudingen tussen de typen, omgaan met je eigen type en type-specifieke interventies.

Praktische informatie opleiding
Prijs opleiding€ 695 vrij van btw per deelnemer
Aantal deelnemers
minimaal 7, maximaal 12
Lestijden09:30 tot 16:15
Duur van de opleiding2 losse dagen (totaal 4 dagdelen)
Studieduur inclusief lesuren30 uren