Opleiding Non-Verbale Communicatie

We communiceren de hele dag met elkaar, zowel op ons werk als in ons privé-leven. Hierbij zijn we ons met name bewust van onze gesproken taal. Daarnaast communiceren we vooral non-verbaal. Met deze vorm van communicatie brengen we  vooral intenties en emoties over. Non-verbale communicatie gebeurt vrijwel altijd onbewust en de meeste elementen hiervan zijn niet of nauwelijks te onderdrukken. Uit onderzoek is gebleken dat het non-verbale aspect doorslaggevend is voor de effectiviteit van communicatie.

De opleiding Non-Verbale communicatie (NVC) is een 2-daagse opleiding voor professionals waarin je de lichaamstaal en andere non-verbale taal van je gesprekspartner(s) systematisch leert waar te nemen, te interpreteren en hier effectief op in te spelen. Ook worden er tijdens de opleiding tools aangedragen om je eigen performance (nog) effectiever en krachtiger vorm te geven.

‘Creëer een voorsprong in communicatie door te leren zien wat het ongetrainde oog niet ziet’

  • UITGEBREIDE READER

    Tijdens de opleiding wordt gebruik gemaakt van een zeer uitgebreide reader waarin onder andere ruim 300 professionele foto’s zijn opgenomen van lichaamstaal posities en andere non-verbale cues en hun betekenis.

  • WERKVORMEN

    Tijdens de opleiding wordt er gewerkt met demonstraties, presentaties, rollenspellen, invuloefeningen en de interpretatie van tientallen foto’s en filmfragmenten van bekende en onbekende personen in herkenbare situaties.

  • AANDACHTSPUNTEN OPLEIDING NVC

    De theoretische en wetenschappelijke basis, het leren waarnemen en interpreteren van non-verbale signalen, lichaamstaal, micro-expressies leren lezen, stressreacties waarnemen, overige non-verbale taal, non-verbale strategieën, leugendetectie, non-verbale gesprekstechnieken.

Excellent

Excellent

Emotie binnenhouden

Emotie binnenhouden

Dominante hand ontwapenen

De dominante hand ontwapenen

Liever niet gezegd

 Had ik liever niet gezegd

Controle houden

Controle houden

Nadere informatie opleiding NVC

Van deze opleiding is een uitgebreide brochure beschikbaar. Stuur ons een email om deze per mail te ontvangen.

Praktische informatie opleiding
Prijs opleiding (alles inclusief)€ 895 vrij van btw per deelnemer
Aantal deelnemers
minimaal 7, maximaal 12
Lestijden09:30 tot 16:15
Duur van de opleiding2 losse dagen (totaal 6 dagdelen)
Studieduur inclusief lesuren50 uren
PE puntenSEH B: 12 punten
RB: 12 niet-fiscaal

Inschrijven opleiding Non-Verbale Communicatie

Data opleiding:
11 maart en
8 april 2024

0 + 2 = ?