Opleiding Professional Communicator

De opleiding Professional Communicator (PCO) is een 4-daagse opleiding in ‘excellente communicatie’ voor al diegenen die in de professionele praktijk intensief (samen)werken met mensen. Tijdens deze opleiding ontwikkel je als deelnemer effectief gedrag en essentiële vaardigheden op het gebied van relatiemanagement, coaching, counselling, onderhandelen en mediation. Je leert op deze manier een daadwerkelijke verdieping in het contact met je gesprekspartner(s) te realiseren.

De opleiding PCO draait om bewustwording, authenticiteit en de verdieping van emotionele- en sociale vaardigheden en berust op een solide sociaal-psychologische onderbouwing.

  • UITGEBREIDE READER

    Er wordt gewerkt vanuit een uitgebreide reader die ook na de opleiding ter ondersteuning bij je dagelijkse werkzaamheden (als naslagwerk) kan worden gebruikt.

  • WERKVORMEN

    Tijdens de bijeenkomsten wordt gebruik gemaakt van demonstraties, presentaties, rollenspellen, oefeningen en intervisie.

  • AANDACHTSGEBIEDEN

    We werken aan het versterken van communicatiekracht, verbaal, non-verbaal en qua rolgedrag. Het in stand houden, verder uitbouwen en verdiepen van de relatie met de klant (assertiviteit en empathie). Zelfreflectie: de eigen persoonlijkheid, overtuigingen en drijfveren. Functiegerichte coaching en counselling. Het achterhalen van informatie en omgaan met weerstanden. Functiegericht onderhandelen en het omgaan met- en begeleiden van conflicten.

Professional Communicator

Tijdens de opleiding werken we met een positieve benadering. We gaan uit van wat al goed gaat, vervolgens kijken we wat er verbeterd of ontwikkeld kan worden. Je authenticiteit en keuzevrijheid staan hierbij voorop, er is geen sprake van het aanleren van ‘trucjes’. We werken in een ontspannen sfeer (zonder video-opnamen) en de inhoud van de opleiding is zeer concreet, we blijven ‘met beide benen op de grond’. De opleiding PCO is bovendien uiterst praktisch ingestoken, na de lesdag kan je het geleerde meteen in de praktijk inzetten. Je hebt de keuze om de opleiding af te sluiten met een examen (hieraan zijn geen kosten verbonden).

De deelnemers die de opleiding en het examen van de opleiding PCO met goed gevolg hebben afgerond kunnen onder voorwaarden toetreden tot het Register Professional Communicator en hebben dan het recht om de titel RPCO® te voeren (hieraan zijn geen kosten en verplichtingen verbonden).

Praktische informatie opleiding
Incompany prijs opleiding€ 1.325 vrij van btw per deelnemer
Aantal deelnemers
minimaal 7, maximaal 12
Lestijden09:30 tot 16:15
Duur van de opleiding4 losse dagen (totaal 8 dagdelen)
Studieduur inclusief lesuren30 uren

Uitsluitend incompany aangeboden

Deze opleiding wordt op dit moment uitsluitend incompany aangeboden. Voor nadere informatie, neem contact met ons op.