Het PE programma voor 2023 bestaat uit 12 uur te volgen PE. Dit mag verdeeld worden over 2 categoriën:

Categorie A: kennis, vakinhoud en klantbeheer, minimaal 6 punten

De overige 6 punten mogen ingevuld worden met categorie A en/of B

Categorie B: Overig

Voor beide categoriën geldt dat de punten alleen verstrekt worden voor zover de opleidingsprogramma’s (vooraf) zijn geaccrediteerd door de SEH. Hieronder tref je ons aanbod voor beide categoriën aan.

Categorie A + B

Prijs opleiding PE CFP PT€ 658 vrij van btw
exclusief eventuele afdracht aan de FFP van € 118 (totaal € 775)
Aantal deelnemersMinimaal 6, maximaal 12
Lestijden09:15 tot 16:45
Duur van de opleiding4 dagdelen, 12 effectieve uren
Studieduur inclusief lesuren14 uren
DataZie bij de PE CFP PT

Categorie A (6 punten) en B (6 punten)

Door het volgen van de opleiding PE CFP Praktijktoepassing PT 2022-2023 behaal je alle PE SEH punten voor 2022. Voor meer informatie, zie PE CFP 2022-2023.

De opleiding Private Life Planning
(6 SEH A punten en 6 SEH B punten)

Bij Private Life Planning (PLP) is er sprake van ‘excellente advisering’ waarbij je als financiële professional EQ-vaardigheden inzet naast vakinhoudelijke kennis. PLP is een op de Nederlandse markt aangepaste variant van financial life planning en integreert de volgende vaardigheden: communicatie, (diverse stromingen in) financial life planning, coaching, counselling, onderhandelen en mediation.

Lees verder

Categorie A

Prijs opleiding PE SEH Veranderende Wereld
€ 325 vrij van btw
Aantal deelnemersMinimaal 12, maximaal 20
Lestijden09:30 tot 16:30
Duur van de opleiding2 dagdelen, 6 effectieve uren
Studieduur inclusief lesuren7 uren
Data13 oktober (6 SEH A punten 2023)
24 november (6 SEH A punten 2023)
Incompany e/o online: op aanvraag

De opleiding Adviseren in een veranderende omgeving
(6 SEH A punten voor 2022)

De jaren 2020 en 2021 zijn turbulent geweest. De coronamaatregelen, de lockdowns, de ontwikkelingen op woningmarkt, en dergelijke thema’s.  Voor de woningmarkt gaan we onder andere in op de actuele ontwikkelingen van de overdrachtsbelasting, de steeds vaker gekozen box-3 schuld voor de eigen woning, de verdwijnende schenkvrijstelling voor de eigen woning en de doorstroming op de woningmarkt (van onder andere senioren). Ook besteden we (kort) aandacht aan de actuele issues van de diverse coronaregelingen (zoals de betaalpauze voor hypotheken en de uitstelregelingen voor ondernemers).  Wat zijn de aandachtspunten, mogelijkheden en risico’s van al deze actuele onderwerpen?

Categorie B

Vermogensstructurering en Actualiteiten 2023
(6 SEH B punten)

Tijdens deze dag bespreken we onder andere de schenking voor de eigen woning, Wet belastingplan 2022 (en vanaf het najaar belastingplan 2024), de actuele stand van zaken voor pensioenen (verdere uitwerking Wet toekomst pensioenen, wet pensioen bij scheiding), woningfinanciering en de voor-en nadelen van box 1 of box 3 financieringen voor de eigen woning (en de mogelijkheden), de wijzigingen in box 3, de ‘spaar-bv’ in box 2 als alternatief voor sparen in box 3,  de verdere evaluaties voor de toekomst van de eigen woning in de inkomstenbelasting. De inhoud wordt continu geactualiseerd waardoor de laatste stand van zaken aan bod komt.

Prijs Actualiteiten 2022€ 325 vrij van btw
Aantal deelnemersminimaal 12 maximaal 20
Lestijden09.30-16.15
Duur van de opleiding6 uur
Studieduur inclusief lesuren7 uren
PE punten6 B punten

De opleiding Non-Verbale Communicatie
(12 SEH B punten)

Tijdens deze opleiding leer je lichaamstaal en andere non-verbale taal van de klant (micro-expressies, non-verbale lek) systematisch waar te nemen, te interpreteren en hier effectief op in te spelen. Dit doen we onder andere aan de hand van tientallen foto’s en filmfragmenten van bekende personen (politici en sporters) in herkenbare situaties. Je leert zien wat het ongetrainde oog niet ziet waardoor je een grote voorsprong in de communicatie realiseert. Ook worden er tools aangedragen om je eigen performance (nog) efficiënter en krachtiger vorm te geven. Tijdens de opleiding werken we vanuit een zeer uitgebreide reader. Deze kan ook na de opleiding gebruikt worden ter ondersteuning bij je dagelijkse werkzaamheden.

Lees verder

Je bent SEH en ook CFP gecertificeerd

Door te voldoen aan de PE voorwaarden van de FFP (dat houdt in dat je in 2023 minimaal 14 punten K&A moet behalen) krijg je van de SEH 6 PE B punten. Dit is afgesproken tussen de SEH en de FFP. Om hiervoor in aanmerking te komen zul je (als je voldaan hebt aan de 14 K&A punten) zelf de SEH moeten verzoeken jou deze B punten toe te kennen.  De SEH neemt dan contact op met de FFP om te controleren dat je inderdaad hiervoor in aanmerking komt.

Als je in 2023 ons PE CFP PT programma óf de opleiding Private Life Planning volgt ontvang je daarvoor zowel 6 SEH A punten als 6 SEH B punten.