Het PE programma voor 2021 bestaat uit 12 uur te volgen PE. Dit mag verdeeld worden over 2 categoriën:

Categorie A: kennis en vakinhoud, minimaal 6 punten

De overige 6 punten mogen ingevuld worden met categorie A en/of B

Categorie B: Overig

Uiterlijk 31 december 2021 moeten alle SEH gecertificeerden de e-learning Duurzaam Wonen gevolgd hebben. Deze e-learning geeft 3 SEH B PE punten.

Voor beide categoriën geldt dat de punten alleen verstrekt worden voor zover de opleidingsprogramma’s (vooraf) zijn geaccrediteerd door de SEH. Hieronder tref je ons aanbod voor beide categoriën aan.

Categorie A (6 punten) en B (6 punten)

Door het volgen van de opleiding PE FFP Praktijktoepassing PT 2020-2021 behaal je alle PE SEH punten voor 2021. Voor meer informatie, zie PE FFP 2020-2021.

Prijs opleiding PE FFP PT€ 631 vrij van btw
exclusief eventuele afdracht aan de FFP van € 118 (totaal € 749)
Aantal deelnemersMinimaal 6, maximaal 12
Lestijden09:15 tot 16:45
Duur van de opleiding4 dagdelen, 12 effectieve uren
DataZie bij de PE FFP PT

De opleiding PE FFP Praktijktoepassing PT
(6 SEH A en 6 SEH B punten)

Door het volgen van de opleiding PE FFP Praktijktoepassing PT 2020-2021 behaal je alle PE SEH punten voor 2021. Voor meer informatie, zie verder bij de PE FFP 2020-2021.

Categorie A

Prijs opleiding PE SEH Actualiteiten€ 325 vrij van btw
Aantal deelnemersMinimaal 12, maximaal 20
Lestijden09:30 tot 16:30
Duur van de opleiding2 dagdelen, 6 effectieve uren
Data27 mei 2021 (6 SEH A punten 2021)
13 oktober 2021 (6 SEH A punten 2021)
Incompany e/o online: op aanvraag

De opleiding De veranderende adviesomgeving
(6 SEH A punten voor 2021)

Tijdens deze dag gaan we onder andere in op de actualiteiten van de Coronamaatregelen en de impact die deze nu en op de lange termijn zullen hebben (zoals betaalpauzes, belastinguitstel, leningen, inkomensvaststelling voor financieringen en dergelijke). De ins- en outs van de Wet Differentiatie Overdrachtsbelasting bespreken we aan de hand van diverse praktijkvoorbeelden. De verschillen tussen box 3 en box 1 financieren van de eigen woning nemen we daarin ook mee, waarbij we ook ingaan op de seniorenhypotheek (overwaardehypotheek) en welke aandachtspunten er daar specifiek spelen.

Categorie B

De opleiding Actualiteiten Ondernemer
(6 SEH B punten voor 2021)

Actualiteiten voor de de ondernemer (zowel voor de ondernemer in de inkomstenbelasting als de DGA), waarbij er wordt ingegaan op alle zaken die daarvoor actueel en relevant zijn. Denk aan de Coronamaatregelen, de Wet DBA, de verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering volgend uit het pensioenakkoord en ook de verschillen in belastingdruk tussen de IB ondernemer en de DGA.

Vermogensstructurering en Actualiteiten 2021
(6 SEH B punten)

Tijdens deze dag bespreken we onder andere de schenking voor de eigen woning, Wet belastingplan 2021 (en vanaf het najaar belastingplan 2022), de actuele stand van zaken voor pensioenen (verdere uitwerking pensioenakkoord, wet pensioen bij scheiding 2021), de consequenties en het wetsvoorstel van excessief lenen bij de eigen BV, de woningfinanciering en de voor-en nadelen van box 1 of box 3 financieringen voor de eigen woning (en de mogelijkheden), de aanstaande wijzigingen in box 3, de ‘spaar-bv’ in box 2 als alternatief voor sparen in box 3,  de verdere evaluaties voor de toekomst van de eigen woning in de inkomstenbelasting. De inhoud wordt continu geactualiseerd waardoor de laatste stand van zaken aan bod komt.

Adviseur Duurzaam Wonen
(E-learning, 3 SEH B punten)

Verduurzaming van de eigen woning
De komende jaren worden duurzaamheid en energiebesparing nog belangrijker voor huizenbezitters. Aan jou als financieel adviseur de taak om energiebesparende voorzieningen mee te nemen in het advies naar je klant toe. Welke voorzieningen passen bij je klanten en wat voor financiële gevolgen heeft dit voor hen?

In deze e-learning nemen we je mee in de verduurzaming van de eigen woning. We leggen uit waarom dit noodzakelijk is, welke mogelijkheden er voor je klanten zijn en wat dit financieel gezien voor hen betekent.

Deze e-learning maakt onderdeel uit van het Sectorcollectief Duurzaam Wonen. Nadat je de e-learning hebt afgerond, ontvang je het certificaat Adviseur Duurzaam Wonen.

Prijs opleiding PE SEH Vermogensstructurering en Actualiteiten 2021 of De Ondernemer€ 325 vrij van btw
Aantal deelnemersMinimaal 12, maximaal 20
Lestijden09:30 tot 16:30
Duur van de opleiding2 dagdelen van 6 effectieve uren
Data12 november, meteren
Prijs E-learning Adviseur Duurzaam Wonen€ 59 vrij van btw
Aantal deelnemersnvt
Lestijdenzelf in te delen
Duur van de opleiding3 uur
PE punten3 B punten
VERPLICHT voor 31-12-2021

De opleiding Non-Verbale Communicatie
(12 SEH B punten)

Tijdens deze opleiding leer je lichaamstaal en andere non-verbale taal van de klant (micro-expressies, non-verbale lek) systematisch waar te nemen, te interpreteren en hier effectief op in te spelen. Dit doen we onder andere aan de hand van tientallen foto’s en filmfragmenten van bekende personen (politici en sporters) in herkenbare situaties. Je leert zien wat het ongetrainde oog niet ziet waardoor je een grote voorsprong in de communicatie realiseert. Ook worden er tools aangedragen om je eigen performance (nog) efficiënter en krachtiger vorm te geven. Tijdens de opleiding werken we vanuit een zeer uitgebreide reader. Deze kan ook na de opleiding gebruikt worden ter ondersteuning bij je dagelijkse werkzaamheden.

Lees verder

De opleiding Private Life Planning
(12 SEH B punten)

Bij Private Life Planning (PLP) is er sprake van ‘excellente advisering’ waarbij je als financiële professional EQ-vaardigheden inzet naast vakinhoudelijke kennis. PLP is een op de Nederlandse markt aangepaste variant van financial life planning en integreert de volgende vaardigheden: communicatie, (diverse stromingen in) financial life planning, coaching, counselling, onderhandelen en mediation.

Lees verder

Je bent SEH en ook FFP gecertificeerd

Door te voldoen aan de PE voorwaarden van de FFP (dat houdt in dat je in 2021 minimaal 14 punten K&A moet behalen) krijg je van de SEH 6 PE B punten. Dit is afgesproken tussen de SEH en de FFP. Om hiervoor in aanmerking te komen zul je (als je voldaan hebt aan de 14 K&A punten) zelf de SEH moeten verzoeken jou deze B punten toe te kennen.  De SEH neemt dan contact op met de FFP om te controleren dat je inderdaad hiervoor in aanmerking komt.

Als je in 2021 ons PE FFP PT programma volgt ontvang je daarvoor zowel 6 SEH A punten als 6 SEH B punten. Als je het FFP PT programma in 2020 hebt gevolgd zul je in 2021 wél apart het lesprogramma moeten volgen om de 6 SEH A punten te krijgen. Dit kun je doen door je in te schrijven voor opleidingsbijeenkomsten die door de SEH zijn geaccrediteerd en waar zij 6 PE SEH A punten aan hebben toegekend. Door het volgen van de dag Veranderende adviesomgeving behaal je in totaal 6 SEH A punten en heb je aan de vereisten voor 2021 voldaan voor dat deel.