Het PE programma voor 2020 bestaat uit 12 uur te volgen PE. Dit mag verdeeld worden over 2 categoriën:

Categorie A: kennis en vakinhoud, minimaal 6 punten

De overige 6 punten mogen ingevuld worden met categorie A en/of B

Categorie B: Overig

Voor beide categoriën geldt dat de punten alleen verstrekt worden voor zover de opleidingsprogramma’s (vooraf) zijn geaccrediteerd door de SEH. Hieronder tref je ons aanbod voor beide categoriën aan.

Categorie A

Prijs opleiding PE SEH Actualiteiten€ 325 vrij van btw
Aantal deelnemersMinimaal 12, maximaal 20
Lestijden09:30 tot 16:30
Duur van de opleiding2 dagdelen van 6 effectieve uren
Datadata volgt, Meteren

De opleiding Actualiteiten
(6 SEH A punten)

Nadere informatie volgt begin 2020

Categorie B

Prijs opleiding PE SEH Vermogensstructurering en Actualiteiten2020€ 325 vrij van btw
Aantal deelnemersMinimaal 12, maximaal 20
Lestijden09:30 tot 16:30
Duur van de opleiding2 dagdelen van 6 effectieve uren
Data2 november, meteren

Vermogensstructurering en Actualiteiten 2020
(6 SEH B punten)

Tijdens deze dag bespreken we onder andere de schenking voor de eigen woning, het belastingplan 2020, de actuele stand van zaken voor pensioenen (verdere uitwerking pensioenakkoord, wet pensioen bij scheiding 2021), de consequenties van excessief lenen bij de eigen BV, de woningfinanciering en de voor-en nadelen van box 1 of box 3 financieringen voor de eigen woning (en de mogelijkheden), de aanstaande wijzigingen in box 3 en de verdere evaluaties voor de toekomst van de eigen woning in de inkomstenbelasting. De inhoud wordt continu geactualiseerd waardoor de laatste stand van zaken aan bod komt.

De opleiding Non-Verbale Communicatie
(12 SEH B punten)

Tijdens deze opleiding leer je lichaamstaal en andere non-verbale taal van de klant (micro-expressies, non-verbale lek) systematisch waar te nemen, te interpreteren en hier effectief op in te spelen. Dit doen we onder andere aan de hand van tientallen foto’s en filmfragmenten van bekende personen (politici en sporters) in herkenbare situaties. Je leert zien wat het ongetrainde oog niet ziet waardoor je een grote voorsprong in de communicatie realiseert. Ook worden er tools aangedragen om je eigen performance (nog) efficiënter en krachtiger vorm te geven. Tijdens de opleiding werken we vanuit een zeer uitgebreide reader. Deze kan ook na de opleiding gebruikt worden ter ondersteuning bij je dagelijkse werkzaamheden.

Lees verder

De opleiding Private Life Planning
(12 SEH B punten)

Bij Private Life Planning (PLP) is er sprake van ‘excellente advisering’ waarbij je als financiële professional EQ-vaardigheden inzet naast vakinhoudelijke kennis. PLP is een op de Nederlandse markt aangepaste variant van financial life planning en integreert de volgende vaardigheden: communicatie, (diverse stromingen in) financial life planning, coaching, counselling, onderhandelen en mediation.

Lees verder

Je bent SEH en ook FFP gecertificeerd

Door te voldoen aan de PE voorwaarden van de FFP (dat houdt in dat je in 2020 minimaal 14 punten K&A moet behalen) krijg je van de SEH 6 PE B punten. Dit is afgesproken tussen de SEH en de FFP. Om hiervoor in aanmerking te komen zul je (als je voldaan hebt aan de 14 K&A punten) zelf de SEH moeten verzoeken jou deze B punten toe te kennen.  De SEH neemt dan contact op met de FFP om te controleren dat je inderdaad hiervoor in aanmerking komt.

Als je in 2020 ons PE FFP PT programma volgt ontvang je daarvoor zowel 6 SEH A punten als 6 SEH B punten*. Als je ervoor kiest het FFP PT programma in 2021 te volgen zul je in 2020 wél apart het lesprogramma moeten volgen om de 6 SEH A punten te krijgen. Dit kun je doen door je in te schrijven voor opleidingsbijeenkomsten die door de SEH zijn geaccrediteerd en waar zij PE A punten aan hebben toegekend. Door het volgen van ons programma (binnenkort meer info) behaal je in totaal 6 SEH A punten en heb je aan de vereisten voor 2020 voldaan voor dat deel.

*in aanvraag