De SEH heeft de PE systematiek met ingang van 2018 veranderd. Dit is gedaan om tegemoet te komen aan de wens van de gecertificeerden om meer flexibiliteit te hebben met het voldoen aan de PE vereisten. Het PE programma voor 2018 bestaat uit 12 uur te volgen PE. Dit mag verdeeld worden over 2 categoriën:

Categorie A: kennis en vakinhoud, minimaal 6 punten

De overige 6 punten mogen ingevuld worden met categorie A en/of B

Categorie B: Vaardigheden

Voor beide categoriën geldt dat de punten alleen verstrekt worden voor zover de opleidingsprogramma’s (vooraf) zijn geaccrediteerd door de SEH. Hieronder tref je ons aanbod voor beide categoriën aan.

Categorie B

De opleiding Private Life Planning
(12 SEH B punten)

Bij Private Life Planning (PLP) is er sprake van ‘excellente advisering’ waarbij je als financiële professional EQ-vaardigheden inzet naast vakinhoudelijke kennis. PLP is een op de Nederlandse markt aangepaste variant van financial life planning en integreert de volgende vaardigheden: communicatie, (diverse stromingen in) financial life planning, coaching, counselling, onderhandelen en mediation.

Lees verder

De opleiding Non-Verbale Communicatie
(12 SEH B punten)

Tijdens deze opleiding leer je lichaamstaal en andere non-verbale taal van de klant (micro-expressies, non-verbale lek) systematisch waar te nemen, te interpreteren en hier effectief op in te spelen. Dit doen we onder andere aan de hand van tientallen foto’s en filmfragmenten van bekende personen (politici en sporters) in herkenbare situaties. Je leert zien wat het ongetrainde oog niet ziet waardoor je een grote voorsprong in de communicatie realiseert. Ook worden er tools aangedragen om je eigen performance (nog) efficiënter en krachtiger vorm te geven. Tijdens de opleiding werken we vanuit een zeer uitgebreide reader. Deze kan ook na de opleiding gebruikt worden ter ondersteuning bij je dagelijkse werkzaamheden.

Lees verder

Categorie A

De opleiding Actualiteiten Huwelijksvermogensrecht
(3 SEH A punten)

Tijdens de opleiding Actualiteiten Huwelijksvermogensrecht voor de PE SEH 2018 gaan we uitgebreid in op de positie van het relatievermogensrecht voor de financiële adviseur. Van samenwonen naar trouwen naar overlijden en de vele aandachtspunten die dat met zich meebrengt. Uiteraard komt het nieuwe huwelijksvermogensrecht (per 1-1-2018) ook aan bod en bespreken we het huwelijksvermogensrecht van voor die datum.

Prijs opleiding PE SEH Actualiteiten Huwelijksvermogensrecht€ 225 vrij van btw
Aantal deelnemersMinimaal 12, maximaal 20
Lestijden13:00 tot 17:30
Duur van de opleiding1 dagdeel van 4 effectieve uren

De opleiding Toekomstvoorzieningen
(3 SEH A punten)

Tijdens de opleiding Toekomstvoorzieningen voor de PE SEH 2018 gaan we uitgebreid in op de actualiteiten rondom de betaalbaarheid van de eigen woning. Denk daarbij onder andere aan de aflossingsvrije hypotheek, de versnelde afbouw van de renteaftrek eigen woning in de inkomstenbelasting, de uitfasering van ‘Hillen’, het effect van de huidige (historisch) lage rentestand op de netto woonlasten, de aankomende wijzigingen in de partneralimentatie-duur, de jarenlange niet toegepaste indexering van pensioenen, de AOW leeftijd en alle overige aspecten die in de toekomst impact kunnen hebben.

Prijs opleiding PE SEH Toekomstvoorzieningen€ 75 vrij van btw
Aantal deelnemersMinimaal 12, maximaal 20
Lestijden13:00 tot 16:15
Duur van de opleiding1 dagdeel van 3effectieve uren

Je bent SEH en ook FFP gecertificeerd

Door te voldoen aan de PE voorwaarden van de FFP (dat houdt in dat je in 2018 minimaal 14 punten K&A moet behalen) krijg je van de SEH 6 PE B punten. Dit is afgesproken tussen de SEH en de FFP. Om hiervoor in aanmerking te komen zul je (als je voldaan hebt aan de 14 K&A punten) zelf de SEH moeten verzoeken jou deze B punten toe te kennen.  De SEH neemt dan contact op met de FFP om te controleren dat je inderdaad hiervoor in aanmerking komt.

De 6 SEH A punten zul je wel moeten volgen in 2018. Dit kun je doen door je in te schrijven voor opleidingsbijeenkomsten die door de SEH zijn geaccrediteerd en waar zij PE A punten aan hebben toegekend. Door het volgen van onze beide programma’s (Actualiteiten Huwelijksvermogensrecht én Toekomstvoorzieningen) behaal je in totaal 6 SEH A punten en heb je aan de vereisten voor 2018 voldaan voor dat deel.