De FFP heeft voor 2018-2019 een nieuwe systematiek voor het behalen van PE punten . Er zijn een tweetal categoriën waar FFP-ers punten voor moeten behalen.

De ene categorie is Praktijktoepassing (PT), hiervoor moeten 12 punten behaald worden per twee jaar. Dit programma wordt vanaf heden door ons aangeboden.

De andere categorie is Kennis & Actualiteit (K&A), hiervoor moeten FFP-ers per jaar 14 PE punten behalen, waarvan maximaal 4 punten per jaar met extern klassikaal onderwijs. Voor 2019 bieden wij twee programma’s aan die 4 K&A PE punten geven en een maatwerk incompany ‘eigen casuïstiek’ bijeenkomst die 1 tot 4 K&A PE punten geeft (afhankelijk van de duur).

Bekijk de infographic van de FFP voor meer informatie over de opbouw van de PE FFP 2018-2019: PE FFP 2018-2019

Kennis & Actualiteit K&A

De bijeenkomst voor Kennis en Actualiteit (K&A) voor de PE FFP in 2019 gaat over ‘de ondernemer’. Diverse actualiteiten komen aan bod zodat je als financieel planner op hoog niveau en vanuit de praktijk wordt bijgepraat.

Ondernemer:
De volgende onderwerpen komen onder andere aan bod: de fiscale aspecten van ondernemerschap, het belang van de kerncijfers van een bedrijf voor zowel de ondernemer als de geldverstrekker, arbeidsongeschiktheid, omzetfluctuaties, pensioen en de ondernemer, overlijden van de ondernemer, de wet DBA en zijn opvolger en de impact van de verlaging van de tariefschijven in de inkomstenbelasting.

Vermogensstructurering/actualiteiten 2019:
Vermogensstructurering en overige aspecten van financieren van de eigen woning komen aan bod:  vermogensstructurering box 1, box 2 en/of box 3, diverse beleggingsvraagstukken in relatie tot de huidige (zeer) lage spaarrente, de gewijzigde belastingheffing in box 3 (inclusief Evaluatie Eigen Woning van het CPB) en de huidige stand van zaken, de voor- en nadelen van financieren in box 1 versus box 3, voor de DGA de voor- en nadelen van financieren bij de BV versus bij een externe financier, de problematiek van ouderen met een eigen woning zonder (of slechts een kleine) schuld die aanvullende financiële middelen nodig hebben (de ‘opeethypotheek’), belastingplan 2020.

Deze bijeenkomsten geven 4 PE K&A punten voor de FFP en daarmee kun je voldoen aan dat deel van de eisen die de FFP stelt voor K&A in 2019.

NIEUW in 2019:
We bieden de mogelijkheid om in kleine groepen  de casuïstiek van jouw eigen klanten op inhoud te bespreken. Totaal maatwerk gericht op de behoefte van de financiële planner zelf! Afhankelijk van de duur van de bijeenkomst geeft dit recht op 1 tot maximaal 4 PE FFP K&A punten. Heb je interesse, neem dan contact met ons op.

Praktijktoepassing PT

Wij bieden vanaf heden allen nog veegsessie mogelijkheden aan op basis van maatwerk (tegen de reguliere prijs). Neem hiervoor contact met ons op.

Tijdens de opleiding Praktijktoepassing (PT) voor de PE FFP 2018-2019 staat ‘competentiegericht trainen’ centraal. Je traint daarbij onder begeleiding van zeer ervaren docenten gelijktijdig de inzet van vakinhoud, het aannemen van een professionele houding en het hanteren van effective adviesvaardigheden.

We werken in kleine groepen (maximaal 12 deelnemers) aan een uitdagend programma en in een positieve en ontspannen sfeer. De inhoud van de casuïstiek strekt zich uit over de volle breedte van financiële planning. We hanteren een diversiteit aan werkvormen zoals klantgesprekken, demonstraties, groepsopdrachten, intervisie enzovoorts.

Omdat de opleiding PT zeer praktisch is ingestoken kun je het getrainde direct inzetten in de praktijk!

PE FFP

Praktische informatie Opleiding
Prijs opleiding PE FFP Praktijktoepassing€ 630 vrij van btw
€ 115 afdracht aan de FFP (€95 excl btw)
Totale investering is € 745
Aantal deelnemersMinimaal 8, maximaal 12
Lestijden09:15 tot 17:30
Duur van de opleiding2 lesdagen van elk 2 dagdelen
PE puntenFFP: 12 PT
RB: 12 niet-fiscaal
.
Prijs opleiding PE FFP Kennis & Actualiteit€ 325 vrij van btw
Aantal deelnemersMinimaal 12, maximaal 20
Lestijden09:30 tot 16:30
Duur van de opleiding 2 dagdelen van 6 effectieve uren

PE punten OndernemerFFP: 4 K&A
SEH: 6 A punten
RB: 6 punten
PE punten VermogensstructureringFFP: 4 K&A
SEH: 6 B punten (!)
RB: 6 punten

Hieronder kun je je inschrijven via de website, inschrijven kan ook met dit inschrijfformulier.

Inschrijven PE FFP 2018-2019, alleen Maatwerk nog mogelijk

6 + 1 = ?

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.